Dagbesteding bij Helden in IT in Purmerend

De afgelopen jaren heeft Helden in IT zich flink ontwikkeld. Dat geldt niet in het minst voor de dagbesteding, die steeds meer gegroeid is en inmiddels vestigingen heeft in Alkmaar, Hoorn en sinds 1 september 2023 ook in Purmerend. Hier bevindt de dagbesteding zich in het gamingcomplex H20.

Mensen deelnemend aan de dagbesteding van Helden in IT in Purmerend

Dagbesteding bij Helden in IT: ontwikkeling

Er zijn genoeg mensen die uitblinken in werkzaamheden op het gebied van IT, maar sociaal of in het bedrijfsleven niet zo goed meekomen. Bij Helden in IT vinden we het zonde als dit talent verloren gaat en willen we deze mensen perspectief bieden. Hiervoor is de IT-dagbesteding in het leven geroepen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen trainingen volgen, ‘spelenderwijs’ leren programmeren, bijvoorbeeld via de game Minecraft, 3D-ontwerpen maken of zich bezighouden met het maken en programmeren van hardware.

Dat hier animo voor is, blijkt: de dagbesteding werd een populaire dienst van Helden in IT en groeide snel. Na een vestiging in Alkmaar, waar de dagbesteding vanwege ruimtegebrek inmiddels is verhuisd, opende er een vestiging in Hoorn. En per 1 september 2023 heeft Helden in IT dus ook in Purmerend dagbesteding.

Locatie in Purmerend

In Purmerend is de dagbesteding van Helden in IT gevestigd in het gamingcomplex H20. Is er een betere locatie voor IT-dagbesteding? Naast de deelnemers die er al vanaf het begin waren, heeft een fiks aantal mensen op onze open dagen op vrijdag 13 oktober en donderdag 14 december vorig jaar al kennisgemaakt met deze locatie. Er is een rustig ingerichte, stijlvolle kantoorruimte, waar de dagbesteders kunnen werken aan hun doelen.

Momenteel zijn er ongeveer tien mensen die deelnemen aan de dagbesteding in Purmerend. Er wordt gewerkt met Blender (waarmee je 3D-ontwerpen kunt maken) en er wordt geprogrammeerd, onder meer in Unity. En niet onbelangrijk: er wordt samengewerkt. Zo ontdekken de dagbesteders in Purmerend hun talenten en kunnen ze deze verder uitbouwen.

Vragen of opmerkingen?