Koffiebonenmachine doneren aan Helden in IT

Je kunt nu jouw kapotte koffiebonenmachine doneren aan de dagbesteding van Helden in IT. Wat is er nuttiger en mooier dan machines nieuw leven inblazen en zo bij te dragen aan een meer circulaire economie? Precies dat wil Helden in IT gaan doen door koffiebonenmachines te repareren en refurbishen. Dus: heb jij nog een koffiebonenmachine die het na een periode van trouwe dienst heeft opgegeven en waar je vanaf moet? Doneer deze dan aan Helden in IT!

Werken met hardware bij de dagbesteding

Een groot deel van de deelnemers aan de dagbesteding is goed in programmeren of is bijvoorbeeld handig met 3D-software. Maar er is ook een groep die juist heel goed overweg kan met hardware. In deze richting zijn er dan ook activiteiten bijgekomen. Denk aan het werken met printplaten en het programmeren van microcontrollers met Arduino. Er gaat nu een nieuw project van start bij de dagbesteding. Jij kunt je koffiebonenmachine doneren aan Helden in IT. Vervolgens kan die door de dagbesteders helemaal worden gerepareerd en opgeknapt.

Het repareren van koffiebonenmachines

We willen bij Helden in IT graag dat talent wordt benut. Zo ook het talent dat op onze dagbesteding aanwezig is. De dagbesteding is een groeiende dienst van Helden in IT, en daarmee worden ook de activiteiten steeds verder uitgebreid. Op die manier geven we alle deelnemers de kans om ervaring op te doen en hun talenten verder te ontwikkelen.

Op zeker moment kreeg Helden in IT de beschikking over enkele kapotte koffiebonenmachines. Handige dagbesteders konden hier wel wat mee. Het idee ontstond toen om op grotere schaal koffiebonenmachines te gaan repareren en die voor een bescheiden prijs te verkopen.

Waarom je koffiebonenmachine doneren?

Jouw koffiebonenmachine doneren aan Helden in IT zorgt ervoor dat er twee vliegen worden geslagen in één klap. De mensen die bij ons dagbesteding doen, kunnen ervaring opdoen in het uitvoeren van machine-reparaties en thuisraken in het werken met verschillende soorten hardware. In veel gevallen zullen mechanische issues opgelost moeten worden, zoals lekkages. Maar het kan ook voorkomen dat er met de elektronische aansturing iets misgaat en er dus een printplaat vervangen moet worden. Een kans voor de dagbesteders om hun vaardigheden en kennis uit te breiden en zo hun perspectieven op de arbeidsmarkt te vergroten.

Je kapotte koffiebonenmachine doneren aan Helden in IT: in de werkplaats in De Letterbak in Alkmaar worden ze gerepareerd

Daarnaast is het natuurlijk zonde om machines weg te gooien die nog te repareren en te gebruiken zijn, en waar mensen nog iets aan kunnen hebben. Je kunt dus met je kapotte koffiebonenmachine een bijdrage leveren aan een circulaire, duurzame economie. Zo zetten we stappen in het zuinig omgaan met grondstoffen en het tegengaan van verspilling. Mocht een koffiebonenmachine echt niet meer te repareren zijn, dan zullen wij deze duurzaam afvoeren.

Doneer nu jouw koffiebonenmachine aan Helden in IT!

Dus heb je een koffiebonenmachine die slecht of helemaal niet meer werkt: gooi vooral niet weg! Doneer deze aan Helden in IT. Je kunt je machine aanmelden via doneer@heldeninit.nl en brengen naar De Letterbak, Edisonweg 10-12 in Alkmaar. We doen er alles aan om de machine een tweede leven te geven. De mensen bij de dagbesteding zullen er al te graag mee aan de slag gaan.

Vragen of opmerkingen?