Opleiding Software Developer
MBO 4

Bij Helden in IT blijven we op zoek naar manieren om onze deelnemers vooruit te helpen. In samenwerking met erkend opleidingsinstituut ORGB biedt Helden in IT daarom nu aan mensen van de dagbesteding een opleiding Software Developer op niveau MBO 4. De deelnemers aan onze dagbesteding krijgen hiermee de kans om hun IT-vaardigheden verder te ontwikkelen en hun carrièreperspectieven te vergroten.

Bij de Opleiding Software Developer MBO 4 vergroten deelnemers aan de dagbesteding hun carrièreperspectief (een docent geeft aanwijzingen op een pc-scherm aan een student die achter het scherm zit)

Dagbesteding bij Helden in IT

Helden in IT biedt in Alkmaar, Hoorn en Purmerend doelgerichte dagbesteding. Deze dagbesteding is ingericht voor mensen die talent hebben in de IT, maar die daarnaast lastiger meekomen op het sociale vlak. Voor velen van hen is de stap naar de reguliere arbeidsmarkt net een brug te ver onder normale omstandigheden. De coaches bij de dagbesteding hebben zelf kennis van IT en kunnen de deelnemers daardoor zowel persoonlijk als vaktechnisch begeleiden. Dit zorgt ervoor dat onze deelnemers niet alleen hun technische vaardigheden verbeteren, maar ook persoonlijk groeien.

De opleiding Software Developer MBO 4

De opleiding Software Developer is een opleiding vanuit de Derde Leerweg. Hierbij kunnen mensen een opleiding volgen als onderdeel van hun traject naar een betaalde baan. Het algemene deel van de opleiding draait om front-end. Bij front-end gaat het om het opzetten en vormgeven van het zichtbare gedeelte van een website. De ‘basistalen’ HTML, CSS en JavaScript komen in dit algemene deel aan bod. Bij het algemene deel kiest de kandidaat drie specialisaties uit een aantal keuzedelen. Denk bij de keuzedelen aan programmeren met microcontrollers of software testen.

Veelbelovende toekomst

We geloven bij Helden in IT dat iedereen een held kan zijn. Dankzij de samenwerking met ORGB kunnen we onze kandidaten nu nog beter ondersteunen op hun weg naar succes. Met de Opleiding Software Developer MBO 4 krijgen de deelnemers aan onze dagbesteding de kans om zich optimaal te ontwikkelen en wordt hun perspectief op de reguliere arbeidsmarkt vergroot.

Vragen of opmerkingen?