Verhuizing dagbesteding Helden in IT Alkmaar

De dagbesteding van Helden in IT in Alkmaar gaat verhuizen! Op 22 januari 2024 verhuizen alle Alkmaarse dagbesteders van De Meelfabriek aan de Schermerweg 43 naar De Letterbak aan de Edisonweg 10-12. De nieuwe locatie biedt een geschiktere omgeving en meer ruimte voor de mensen van de dagbesteding.

De twee locaties in Alkmaar

Sinds enkele jaren is Helden in IT in Alkmaar verdeeld over twee locaties. De opleidingen en ICT-assessments vinden plaats aan de Einsteinstraat 14A. In De Meelfabriek aan de Schermerweg 43 is de dagbesteding. Beide locaties bevinden zich ongeveer op loopafstand van elkaar. Maar waarom is het nodig, een verhuizing van de Alkmaarse dagbesteding van Helden in IT?

Reden van de verhuizing

De laatste paar jaar is de dagbesteding flink gegroeid. Helden in IT heeft dan ook inmiddels tevens in Hoorn en Purmerend locaties voor dagbesteding. Ondertussen werd De Meelfabriek in Alkmaar toch wel wat krap. Rust en ruimte zijn zeker voor deelnemers aan onze dagbesteding van belang.

Op naar De Letterbak

Tijd voor een oplossing. De Alkmaarse dagbesteding van Helden in IT was toe aan een verhuizing. Gelukkig kwam er ruimte vrij in De Letterbak, centrum voor creatief ondernemen. In dit kantorencomplex, voorheen van het Noordhollands Dagblad, vlak bij de drukkerij zelf (waar nu onder meer Stadsfabriek Alkmaar is gevestigd), zitten grote en kleine bedrijven en stichtingen op het gebied van welzijn, onderwijs en dienstverlening. Het pand bevindt zich ook nog eens op hetzelfde terrein als De Meelfabriek en het pand voor opleidingen en assessments aan de Einsteinstraat, wat voor alle betrokkenen de verhuizing een minder grote stap maakt. Daar komt bovendien bij dat De Letterbak nog wat dichter in de buurt is bij het pand aan de Einsteinstraat.

Met andere woorden: De Letterbak is de ideale locatie voor mensen van de Alkmaarse dagbesteding om zich te ontwikkelen. De nieuwe stek zal voor iedereen, niet in het minst voor de deelnemers, vast even wennen zijn. Maar bovenal is deze verhuizing op alle vlakken een mooie vooruitgang.

Vragen of opmerkingen?