Extern IT-talent

Het kan lastig zijn om als werkgever iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Profiteer daarom zorgeloos van ons IT-talent!

Hoe trek je als IT-bedrijf nog jonge professionals aan? Die vraag stellen veel bedrijven in de IT-sector zich – en terecht. IT-bedrijven willen zich vanzelfsprekend ontdoen van een eventueel ‘suf’ of ‘stoffig’ imago. Ze moeten ‘hip and happening’ zijn om nieuw jong talent aan te spreken. Maar… zo’n hippe, snelle omgeving is niet voor iedereen geschikt. Loop je dan geen talent en dus kansen mis? Helden in IT denkt van wel, en heeft een ideale oplossing.

IT-talent in het autistisch spectrum

Het kan voor veel mensen ontzettend leuk lijken om te werken in een jonge, dynamische werkomgeving. Dit gaat echter zeker niet voor iedereen op. Juist onder mensen in het autistisch spectrum bevindt zich veel IT-talent. Deze mensen hebben over het algemeen een grote behoefte aan een omgeving met stabiliteit en structuur. In zo’n omgeving komen zij het beste tot hun recht. Binnen de huidige reguliere IT-bedrijven komt uitval onder deze groep dan ook betrekkelijk vaak voor. Mensen met autisme zijn vaak prikkelgevoelig en kunnen zich moeilijk handhaven in de hectiek van het moderne bedrijfsleven.

Dit kan leiden tot meer ziekteverzuim en in een uiterst geval tot een burn-out. Overigens geldt dat ook in algemene zin wanneer mensen op hun werk onvoldoende het overzicht hebben. Van mensen met autisme kan bijvoorbeeld geregeld ook het contract niet worden verlengd, of ze kunnen niet worden aangenomen. Dat komt dan weer doordat bedrijven begrijpelijkerwijs de middelen en tijd niet hebben om iemand te begeleiden, of omdat iemand te weinig in de bedrijfscultuur past.

Gemiste kans

Natuurlijk is dit een enorme gemiste kans. Zeker aangezien bij uitstek mensen met autisme erg kunnen uitblinken in IT-werkzaamheden. Helden in IT heeft een werkomgeving die is ingericht voor deze doelgroep, mét de juiste begeleiding. Hier kunnen zij hun talenten optimaal benutten en ontwikkelen.

Wat doet Helden in IT?

Helden in IT biedt opleiding en coaching aan mensen met IT-talent en met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kandidaten die we opleiden, doen na het afronden van hun opleiding veelal bij Helden in IT werkervaring op door het volgen van een interne stage. Vervolgens kan bemiddeld worden naar een reguliere baan. Ook kunnen mensen bij ons terecht voor een werkervaringsplek.

Soms hebben onze kandidaten baat bij een beschutte werkplek. In dat geval zorgen we voor een sociaal veilige werkomgeving. De begeleiders bij Helden in IT hebben kennis van IT, maar ook van autisme en zorgvragen. Zo creëren we de omstandigheden voor een optimale inzetbaarheid van de kandidaat.

Een passende werkomgeving

De bij Helden in IT werkzame krachten zijn beschikbaar voor elke IT-organisatie. Op deze manier haalt de IT-organisatie toptalent in huis, zonder zich zorgen te hoeven maken over begeleiding of aanpassingen. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld één programmeur, een compleet Scrum-team en alles daartussenin. Een andere mogelijkheid is om een werknemer bij Helden in IT zijn of haar werkzaamheden te laten verrichten.

Kun jij binnen je organisatie iemand gebruiken voor bepaalde IT-werkzaamheden? En gaat het je er vooral om dat iemand zijn of haar taken zo goed mogelijk uitvoert? Of zoek je misschien voor je IT-werknemer een passender omgeving met meer begeleiding? Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden.

Kortom

Met het outsourcen van jouw IT-werkzaamheden bied je onze kandidaten de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen en geef je invulling aan social return on investment. Onze kandidaten zijn gemotiveerd en goed geschoold.

Kun jij binnen je organisatie iemand gebruiken voor bepaalde IT-werkzaamheden? En gaat het je er vooral om dat iemand zijn of haar taken zo goed mogelijk uitvoert? Of zoek je misschien voor je IT-werknemer een passender omgeving met meer begeleiding? Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden.

Meer informatie

Interesse? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!